top of page
Ögon

Ögonlocksplastik

En ögonlocksplastik gör att dina ögon ser friskare, yngre och piggare ut. Detta är därför ett av de vanligast förekommande kosmetiska kirurgiska ingreppen. De flesta får hängande ögonlock med tilltagande ålder, men även yngre personer kan vara behjälpta av ingreppet eftersom hängande ögonlock ofta är ärftligt.

Konsultation och rådgivning

Ögon1.jpeg

Vid konsultationstillfället får du muntlig och skriftlig information om hur behandlingen går till, samt information om risker och biverkningar. Läkaren kommer också be dig att informera honom om eventuella sjukdomstillstånd och om du äter några mediciner (även naturläkemedel och kosttillskott), och det är mycket viktigt att du är sanningsenlig när det gäller denna information. I samband med konsultationen brukar läkaren också fråga om du är rökare, eftersom detta kan påverka läkningsförloppet. Om du är rökare kan läkaren (beroende på hur mycket du röker) ställa som villkor att du gör ett rökuppehåll i minst två veckor innan och efter operationen för att han ska utföra behandlingen. Om du inte känner att du klarar av detta, kan läkaren i vissa fall neka att genomföra operationen.

Om behandlingen

Behandlingen, och det förväntade resultatet, diskuteras utifrån dina förutsättningar och du får naturligtvis också möjlighet att ställa frågor. Det är mycket viktigt att du som kund har rimliga förväntningar på vad man kan, och inte kan, förvänta sig för typ av resultat. Vid operationen avlägsnas överskottshud, och ibland också fettvävnad, från övre ögonlocket. Resten av ansiktet påverkas inte av ingreppet. För att få en ytterligare mer vaken blick, och ett generellt yngre utseende, kan operationen ibland behöva kompletteras med andra typer av behandlingar och ingrepp. Dessa ingår dock inte i behandlingspriset för en ögonlocksplastik.

ögon2_edited.jpg
bottom of page